
‘Food for thought’: het ‘nieuwe’ kwijtscheldingsbeleid van het UWV na ‘Wagamama’
Onlangs maakte het UWV haar ‘nieuwe’ kwijtscheldingsbeleid bekend. Aan de hand van dit beleid, dat op de website van het UWV gepubliceerd is, zullen toekomstige saneringsverzoeken van ondernemers worden getoetst en beoordeeld. Dat geldt voor zowel de informele saneringsprocedures als de formele akkoorden middels een WHOA. Daarmee lijkt de in lagere rechtspraak (“Wagamama”) ontwikkelde norm aangaande nog niet vastgestelde NOW achterhaald, althans geïncorporeerd in het nieuwe beleid. Welke mogelijke implicaties heeft dit voor ondernemers die de NOW-schuld wensen mee te saneren?
Ter bestrijding van het COVID-19-virus en bijkomende gevolgen trof de overheid vergaande maatregelen. Zo konden ondernemers (werkgevers) gebruik maken van de tijdelijke noodmaatregel overbrugging werkgelegenheid (hierna: ‘NOW’) zodat het personeel...
Voor het lezen van dit artikel is een abonnement nodig. Login of vraag een abonnement aan.
Geen abonnement?
Dank voor uw bezoek! Als bezoeker van HERO kunt u onze blogs en wetenschappelijke artikelen inzien, alsmede een indruk krijgen van de noten en praktijkgerichte artikelen. Om alles in te kunnen zien dient u zich als abonnee aan te melden. Der eerste zes weken is nu bovendien gratis kennismaking.
Neem een abonnementKeywords
Vindplaatsen
Auteur(s)
