03 Oct 2023
praktijk

RONDETAFELGESPREK. Een terug- en vooruitblik op de WHOA met de Belastingdienst

In het kader van het verkrijgen van een meer “inside view” in de werking van en ervaringen met de WHOA, heeft een aantal redacteuren en medewerkers van HERO interviews gehouden met hd’s, observatoren, rechters en vertegenwoordigers van de Belastingdienst. De artikelen met de hd’s, observatoren en rechters zijn inmiddels gepubliceerd. Dit artikel is een weergave van het rondetafelgesprek met vijf vertegenwoordigers van de Belastingdienst dat plaatsvond op 30 augustus 2023 (een dag voordat bekend werd gemaakt dat het versoepelde beleid om bij saneringsverzoeken – mede in het kader van de WHOA – genoegen te nemen met hetzelfde uitkeringspercentage als de concurrente crediteuren zal worden verlengd tot 1 april 2024).

Zijn er gegevens bekend over het aantal WHOA’s waar de Belastingdienst bij betrokken is of is geweest en in hoeveel gevallen het akkoord is geslaagd?

Het beeld binnen de Belastingdienst is wisselend, maar harde cijfers zijn er niet. De Belastingd...

Inloggen

Mandatory field
Mandatory field
Wachtwoord vergeten?

Geen abonnement?

Dank voor uw bezoek! Als bezoeker van HERO kunt u onze blogs en wetenschappelijke artikelen inzien, alsmede een indruk krijgen van de noten en praktijkgerichte artikelen. Om alles in te kunnen zien dient u zich als abonnee aan te melden. Der eerste zes weken is nu bovendien gratis kennismaking.

Neem een abonnement

Keywords

Belastingdienst
Fiscus
Lopende verplichtingen
WHOA

Auteur(s)

Ton Tekstra

is advocaat bij Blauw Tekstra Uding Advocaten en hoogleraar fiscaal insolventierecht Radboud Universiteit.

LinkedIn

Loek Kerstens

is advocaat en partner bij Rutgers & Posch Advocaten

LinkedIn

Anne Verboom

is PhD-candidate aan de Universiteit Leiden

LinkedIn